• Гребенът с широки резци прави по-лесно разресването на детските коси

  Лятото е към своя край, и това ни кара да използваме последните топли дни през септември да се плацикаме на плажа или на басейна.  Поддържайте косата на децата здрава през цялата ваканция, тъй като хлорът и слънчевите лъчи са най-големите й  „неприятели”, подчертава електронното издание на испанското сп. Hola.com.

  Хлорът в басейнът,солта в морето, пясъкът и слънчевите лъчи са тези, които вземат своето през всяка отпуска, атакувайки косите на цялото семейство и особено на малките деца. Затова не се учудвайте, ако забележите, че космите на главата са станали много крехки и чупливи или обратното, стръхави и по-груби, и са позагубили от своя блясък от обикновеното.

  Всяка грижа за косата започва с хидратирането й, съветват специалистите . За малчуганите изберете детски шампоани, които за разлика от тези в  нашето детство не лютят на очите, а също щадят скалпа.

  Вариантът  2 в едно са идеални за всяка ваканция, ако имате дълга коса,   и спестяват време да търсите точно вашия шампоан и подхранваща маска.
  По-добре е да използвате гребен с широки зъбци, който прави по-лесно разресването.

  Не сресвайте мократа коса с резки движения, защото това ще  я начупи допълнително.

  През лятото мийте косата всеки ден, ако се изпотявате бързо, или се омазнява лесно.

  Дори и през септември, когато лятото не е толкава жарко, носете шапка,когато сте на открито,  а също влизайте в басейна с плувна шапка. Тя предпазва косата от слънцето, и от хлора.

  И най-накрая, подкъсете малко косата на децата преди да тръгнат на училище,  това е здравословно, тъй като се премахват само „изгорелите” кичурчета.

   

  Източник: http://www.zdravnitza.com/a/nav/rubrics/raz/3/cat/2/sub/2/rub/39/


  Тагове:

  ,

4 Възрастови групи
над 15 Специалисти Педагози
3 Сгради в централен Пловдив
над 145 Деца