• Какви продукти не трябва да даваме на малките деца

  diet-tips-for-obese-kids_13650483510Нека да разгледаме какви продукти са противопоказни за малките деца и как трябва да следим тяхното хранене, за да ги предпазим от заболявания, които могат да се предизвикат от нездравословни храни.

  Индивидуален подход към храненето на детето

  Детското хранене е може би най-спорната тема, тъй като колкото повече изследвания се правят, толкова повече ограничения се появяват. В тази връзка всеки започва да си задава въпроса какво са яли децата преди 50 години, например. Трябва да сме наясно, разбира се, че химическите съставки, които се добавят към някои храни днес, преди 50 години не са съществували. Друг важен фактор, е че на детето е препоръчително да се дават пресни храни или ястия приготвени от пресни продукти, от колкото да ги купуваме готови.

  Всяко дете трябва да се храни индивидуално, в зависимост от неговите нужди. Въпреки това съществуват продукти, които са категорично противопоказни за храненето на детето.

  Бързо хранене и сладкиши
  Незабавно трябва да вкарате тези продукти в черния списък, не само за децата, но и за вас: чипс, снакс, хамбургери и ред други подобни.

  Както знаете сладкишите, торите, бонбоните, продуктите от маслено тест съдържат много калории, захари, мазнини  и др. Разбира се няма спор, че те са много вкусни. Най-добре е да ограничите приема на тези продукти от вашето дете до минимум, но все пак от време на време може да позволите на детето да хапне нещо сладко.

  Опитайте да замените сладкишите и бонбоните с естествени продукти като сладки или сушени плодове.

  Месни продукти
  Тук не става дума да забраните всякакво месо на детето си. Разбира се трябва да има мярка. Избягвайте, обаче, да храните детето си с колбаси или меса, които съдържат оцветители, консерванти и ароматизатори.

  Напитки
  Насочете детето си към приема на  естествени напитки. Газираните напитки и голяма част от соковете, които се предлагат съдържат много оцветители и захари, които вредят на стомашно чревния тракт. Безсмислено е да казваме, че напитки, които съдържат кофеин са абсолютно непрепоръчителни за едно дете.

   

  Източник: http://www.zdravnitza.com/a/nav/rubrics/raz/3/cat/2/sub/2/rub/36/


  Тагове:


4 Възрастови групи
над 15 Специалисти Педагози
3 Сгради в централен Пловдив
над 145 Деца