• Как четенето на книжки влияе върху речевото и умственото развитие на детето

    Малките деца, чиито родители им четат по пет приказки на ден, отиват на детска градина с близо милион и половина повече думи в речника си в сравнение с онези деца, чиито родители не им четат изобщо.

    Дори ако на детето му се чете по една приказка на ден, то пак ще знае до 5-годишна възраст близо 290 000 повече думи в сравнени с онова, на което никога не е било четено. Децата, на които родителите четат, ще бъдат значително по-подготвени впоследствие да видят и възприемат тези думи на хартия, когато отидат в училище. Те много по-лесно ще се научат да четат и да пишат. Освен това ще развият и отношение към книгата като ценност и към четенето като задушевно и обогатяващо преживяване.

    „Пропастта от един милион думи“ между деца, растящи в четяща среда, и такива, които не са се докосвали до книжка, е плашеща.

    Купувайте книжки и четете на децата си! Съпреживявайте заедно емоцията от историите, откривайте реакциите на децата си, опознавайки ги чрез историите, с които те стават съпричастни. Най-хубавото споделено време заедно…4 Възрастови групи
над 15 Специалисти Педагози
3 Сгради в централен Пловдив
над 145 Деца